Idrætsskader

Fysioterapi til idrætsskader kan være afgørende for at genoprette funktion og smertefri bevægelse.
Ved at kombinere specialiseret viden om idrætsskader med effektive behandlingsmetoder hjælper vi med at reducere smerten, genopbygge muskelstyrke, udholdenhed, stabilitet samt forbedre bevægeligheden efter skader opstået under idrætsaktiviteter.
Fysioterapi til idrætsskader spiller dermed en central rolle i at sikre en hurtig og sikker tilbagevenden til sport efter skade.

Undersøgelse

Efter en grundig anamnese, undersøgelse og test af skadens omfang tilrettelægges behandlingsforløbet og de individuelle tiltag for hurtigst mulige tilbagevenden til din sport.

Behandling

Erfaring og evidens spiller afgørende roller i behandlingen af skader. Ved at kombinere klinisk erfaring med evidensbaserede metoder kan vi tilbyde en effektiv og målrettet behandling.

Træning

Vi tilbyder en effektiv træning af idrætsskader fokuseret på tilpassede øvelser og progressiv belastning for at fremme genopretningen og forebygge tilbagevendende skader.

Er du kommet til skade?
Lad os hjælpe dig videre!

Langt de fleste motionister eller elitesportsudøvere vil opleve at komme til skade i forbindelse med deres idræt og sport.

Skaden kan opstå akut ved et traume under træning eller kamp, men også som følge af overbelastning over længere tid.

Såfremt skaden ikke undersøges, behandles og trænes, vil der være risiko for yderligere vævsskade eller overbelastning af de omkringliggende muskler, sener, ledbånd og led, hvilket kan resultere i længere tids fravær eller pause fra sporten.

Idrætsskader kan opdeles i to overordnede kategorier:

  1. Akutte skader: Skader som fx forstuvninger, forstrækninger, vrid eller slag opstår pludseligt på grund af traumer eller belastning under idrætsaktiviteten.
    Akutte skader opstår normalt som følge af uheldige hændelser under idrætsaktiviteter og kan være smertefulde og kræve øjeblikkelig behandling for at mindske skadevirkningerne.
  2. Overbelastningsskader: Disse skader udvikler sig gradvist over tid som følge af gentagne belastninger eller overanstrengelse af bestemte kropsdele eller væv. Eksempelvis senebetændelse, bursitis, muskeloverbelastning eller stressfrakturer. Overbelastningsskader kan være resultatet af for meget træning uden tilstrækkelig restitution eller fejlagtig teknik under gentagne bevægelser.

Rødovre Centrum Fysioterapi

Fysioterapeuter med speciale i idrætsskader!

Hos Rødovre Midt Fysioterapi har vi fysioterapeuter med særlige kompetencer, en stor ekspertise, erfaring og efteruddannelse indenfor idrætsskader.

Vi tilbyder en grundig undersøgelse og vurdering af den enkelte skade samt planlægning af behandlingsforløbet. Fysioterapeuten udarbejder individuelle træningsprogrammer og sørger altid for en grundig instruktion af de specifikke øvelser så du hurtigst muligt kan vende tilbage til din sport på samme niveau.